Moderne elegantia: de harmonie van donkere tinten en warm hout

Elegante designkeuken van LEICHT
- Design keukens
Deze keukenopstelling combineert een stijlvolle kastenwand met een groot en robuust eiland, en straalt moderne elegantie uit met donkere kleuren en warme materialen. De gekozen combinatie van metaalachtige en betonachtige afwerkingen met massief Amerikaans notenhout creëert een interieur dat zowel uitnodigend als stoer is. De zorgvuldig geselecteerde materialen en hoogwaardige apparaten van merken zoals Novy en Siemens zorgen voor een perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit.

Over het ontwerp van de designkeuken

Het ontwerp van deze keuken draait om functionaliteit en een verfijnde uitstraling. Het eiland van 360 centimeter bij 120 centimeter is een centrale plek voor zowel kookactiviteiten als sociale interacties. Het opvallende houten werkblad van Amerikaans notenhout biedt een warm contrast met de donkere, industriële uitstraling van de rest van de keuken. De spoelbak en de unieke kraan met industriële rode hendels voegen een speels maar functioneel element toe.

Kastenwand als meubelstuk

De bijna 4 meter lange kastenwand is niet alleen praktisch, maar fungeert ook als een stijlvol meubelstuk. Uitgevoerd in een lakkleur van de Corbusier waaier, met Vero glaskasten en een walnoten afwerking aan de binnenkant, biedt deze kastenwand een verfijnde opslagoplossing. De ingebouwde oven en magnetron van Siemens zijn discreet verborgen achter deuren, wat zorgt voor een opgeruimde en gestroomlijnde look.

Donkere design keuken

 

Stijl en kleuren

De keuken straalt een moderne, industriële stijl uit met een palet van donkere kleuren en warme houttinten. Het eiland heeft een metaal/betonachtige afwerking die perfect samengaat met het massief houten werkblad in Amerikaans notenhout. Deze combinatie van stoere en warme elementen zorgt voor een uitnodigende en stijlvolle sfeer.

Kleurenpalet en texturen

De donkere, industriële tinten van de Steel deur en de metaalachtige afwerking van het eiland worden verzacht door de rijke, warme tinten van het notenhout. De lakkleur van de kastenwand uit de Corbusier waaier en de walnoten afwerking van de Vero glaskasten voegen een extra laag van luxe en verfijning toe.

Fijne balans tussen stoer en warm

Het gebruik van contrasterende materialen en kleuren creëert een visueel aantrekkelijk en functioneel geheel. De keuken voelt zowel modern als gezellig aan, perfect voor een eigentijds interieur.

Donkere design keuken

 

"Hoogwaardige apparatuur en materialen zijn de essentie van een designkeuken"

De keuken is uitgerust met hoogwaardige apparaten die het kookproces optimaliseren en het dagelijks gebruik vergemakkelijken. De Novy Panorama kookplaat biedt precisie en snelheid, terwijl de Siemens-koelkast van 178 centimeter royale opbergruimte biedt voor zowel verse als bevroren producten.

De ingebouwde vaatwasser, oven en magnetron zijn zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoogste normen van gebruiksgemak en esthetiek. Deze apparaten zijn naadloos geïntegreerd in het ontwerp, waardoor een gestroomlijnde en opgeruimde keuken ontstaat.

De oven en magnetron zijn subtiel verborgen achter deuren in de hoge kast, wat bijdraagt aan een opgeruimde en gestroomlijnde uitstraling. Dit slimme ontwerp zorgt ervoor dat de keuken een stijlvolle, georganiseerde ruimte blijft, terwijl alle benodigde technologieën binnen handbereik zijn.

Het massief houten werkblad in Amerikaans notenhout is zowel duurzaam als stijlvol, en vormt een mooi contrast met de metaalachtige afwerking van het eiland. De kastenwand, uitgevoerd in een elegante lakkleur, en de walnoten afwerking van de Vero glaskasten voegen extra verfijning toe.

ASTO inspiratieboek

Ontdek een selectie van onze gerealiseerde designkeukens in ons inspiratieboek

Inspiratieboek aanvra

Meer artikelen

Moderne designkeuken met een verborgen bijkeuken
Moderne designkeuken met een verborgen bijkeuken
Met een combinatie van olijfgrijs en kastanje houtfineer creëert deze keuken een strak en toch uitnodigend interieur. De gekozen materialen zoals LEICHT BONDI, Terma kastanje houtfineer en een ...
- Design keukens
Warme en industriele LEICHT keuken
Warm en industrieel
De strakke, moderne uitstraling van de keuken wordt versterkt door de industriële fronten, die perfect samengaan met de warmte van de houten hoge kasten en het luxe keramieken blad met een prachtige ...
- Kijkje in de keuken